Gebieden (zones) Haartransplantatie Prijsindicatie

Hoe worden haartransplantatie kosten bepaald? Is het alleen het aantal grafts? Kost haarimplantatie bij vrouwen meer dan bij mannen? Of kost Inhammen Transplantatie meer dan haartransplantatie van de kruin of andere gebieden? Wat voor invloed heeft de grootte van het kale gebied, de kwaliteit van haar, leeftijd,  het geslacht, het haartype of de haarkleur op de kosten? Welke haarmethode (techniek) (FUE of DHI) kost meer? Zijn de kosten van haarimplantatie in Amsterdam hoger dan in andere steden in Nederland? Worden haarimplantatie kosten vergoed door de verzekeringen? En wanneer geeft Medikliniek kortingen?

Wat kost haartransplantatie?

Haartransplantatie wordt met de dag populairder. Het is een effectief middel om de genetische kaalheid en haaruitval tegen te gaan. Wel kunnen er redelijk hoge kosten aan verbonden zijn. Haartransplantatie kosten in Nederland kunnen ook per kliniek verschillen. Medikliniek is een van de bekende klinieken in Nederland die deze operatie al jaren uitvoert. Zodoende krijgen we heel vaak de vraag wat de kosten van haartransplantatie bepalen.

De factoren die haartransplantatie kosten bepalen, zijn de volgende: aantal grafts, grootte van het kale gebied (zone), kwaliteit van haar, vorm haar (sluik/golvend, kroes, krullend), leeftijd, geslacht (man, vrouw), haartype (normaal, dun, dik), haarkleur (zwart, blond/ bruin, grijs/licht blond), gebruikte techniek/methode (fue, dhi) en aantal behandelingen/sessies.

3.500-gratf -haartransplantaties in een sessie!
3.500-gratfs haartransplantaties in een sessie bij Medikliniek, Haarkliniek Amsterdam

Haartransplantatie kosten en het aantal grafts?

De kosten van haartransplantatie zijn (in de basis) afhankelijk van het aantal grafts (haarzakjes) die voor een haartransplantatie / haarimplantatie nodig zijn. Iedere haarkliniek in Nederland heeft eigen grafts prijzen. De vraag is: Hoeveel grafts heb ik dan nodig voor mijn haartransplantatie? Dit aantal wordt mede bepaald door de grootte van het kale gebied, de kwaliteit van haar, leeftijd, geslacht en haartype.

Hoe groter het kale gebied, des te hoger de kosten van uw haartransplantatie

Naarmate het te behandelen kale gebied groter is, zal ook het aantal grafts toenemen om het kale gebied te kunnen implanteren met haar. Zoals op de foto te zien is, worden kale gebieden verdeeld in verschillende zones (1 tot met 7). Ieder nummer presenteert een specifiek deel waarvoor haartransplantatie kostenmoeten worden berekend. De prijsindicatie wordt per gebied of zone berekend.

Wilt u een idee hebben hoeveel haartransplantatie kosten voor u kunnen bedragen?

Gebieden (zones) Haartransplantatie Prijsindicatie
Gebruik onze prijsindicatie haartransplantatie om uw haarimplantatie kosten te berekenen.

Zie ook onze standaard tarieven haartransplantaties waarin de kosten per het aantal grafts worden geprijsd.

Beïnvloedt de kwaliteit van uw haar uw haartransplantatie kosten?

Haartransplantatie is een behandeling die met eigen haar van de patiënt wordt uitgevoerd. Het is dus van wezenlijk belang dat de kwaliteit van haar goed is, oftewel het donormateriaal moet gezond en sterk genoeg zijn om getransplanteerd te worden. Tijdens een intakegesprek zal de behandelende arts het uiteindelijke besluit nemen of u geschikt bent voor haartransplantatie. Naast de algemene gezondheidstoestand is de leeftijd een andere belangrijke factor, die invloed heeft op de kwaliteit van het haar.

Kost haartransplantatie bij oudere mensen meer?

In principe kan haartransplantatie op alle leeftijden toegepast worden, zolang de kwaliteit van donormateriaal goed is en er geen belemmeringen zijn vanwege gezondheidsproblemen. Het is echter zo dat met de ouderdom beide factoren een toenemende rol kunnen spelen. Het besluit of u dan geschikt bent voor haartransplantatie zal tijdens het intakegesprek genomen worden door de behandelende arts.

Haartransplantatie kosten bij mannen en vrouwen: Kost haartransplantatie bij vrouwen meer?

In principe is er geen verschil of u man of vrouw bent. Haartransplantatie kosten worden zowel bij vrouwen als bij mannen bepaald door het aantal grafts. Dus haartransplantatie kosten bij vrouwen worden in feite op de zelfde manier berekend als bij mannen. Alleen kiezen vrouwen vaak voor de haarsparende of onzichtbare haartransplantatie (ook bekend als haartransplantatie zonder scheren) variant. Omdat deze behandeling meer tijd in beslag neemt, kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Heeft u vragen over haartransplantatiekosten?

Plan een gratis kennismaking en adviesgesprek met onze haarspecialist.

Maakt uw haartype de kosten hoger?

Met name in het geval van kroeshaar is er sprake van een tijdrovende behandeling. De meerprijs wordt in deze gevallen bepaalt door de tijd die de behandeling in beslag neemt.

Welke haar methode kost meer: FUE methode of DHI?

Er zijn twee haartransplantatie methoden die meer populair zijn: FUE (Folliculaire Unit Extractie) en DHI (Direct Hair Implantation). De kosten van beide haartransplantaties verschillen van elkaar. Bij de DHI-techniek is er één specialist die voor de gehele haartransplantatie verantwoordelijk is. Bij een FUE methode wordt de behandeling door een haarteam (2/3 haarspecialisten) uitgevoerd. Iedere haarspecialist heeft een eigen taak. De FUE methode is sneller dan de DHI techniek. Daarom zijn de fue-methode kosten lager dan de dhi-methode kosten. De FUE techniek is ook efficiënter. Lees meer over de nadelen en voordelen van beide technieken: FUE Haartransplantatie versus DHI.

Zijn de haartransplantatie kosten in Amsterdam hoger dan in andere haarklinieken in Nederland?

De haartransplantatie kosten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Groningen of in heel Nederland worden op dezelfde manier berekend. Het maakt dus niets uit of u deze behandeling in de regio Noord Holland, Zuid Holland, Limburg of Friesland laat uitvoeren. In heel Nederland worden haartransplantatiekosten berekend aan de hand van het aantal haarzakjes (grafts).

Benieuwd naar kosten voor uw haartransplantatie?

Met behulp van Medikliniek Online Grafts Calculator kunt u zelf de haartransplantatie kosten berekenen.

Worden haarimplantatie kosten vergoed?

Haaruitval die erfelijk is bepaald, wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Voor bijzondere gevallen, bijv. haaruitval door een ongeluk, moet u uw verzekeraar of kliniek raadplegen.

Korting op haartransplantatie kosten bij Medikliniek?

Medikliniek Amsterdam heeft periodieke acties voor alle behandelingen in de kliniek. Gebruik maken van deze acties kunnen uw haarimplantatie kosten verlagen.  Als u gebruik maakt van Medikliniek Online Grafts Calculator ontvangt u naast info over de totale kosten ook een actie korting. Een andere mogelijkheid is gebruik maken van afzeggingen. Bij Medikliniek worden haartransplantatiebehadelingen maanden van te voren gepland. In geval van afzegging door een patiënt schakelt onze haarkliniek direct speciale actiekorting in. Voor wie gebruik wil maken van deze vrijgekomen plek moet zich wel inschrijven.

Gratis adviesgesprek

Om precies geïnformeerd te zijn over de haartransplantatie kosten, kunt u een gratis en verblijvend consult boeken (gratis adviesgesprek plannen) bij onze Haarkliniek in Amsterdam. Tijdens het consult bepaalt de arts of u geschikt bent voor een haartransplantatie en hoeveel grafts u precies nodig zal hebben. U kunt alle vragen met betrekking tot de kosten ook direct aan hem stellen.