Pigmentvlekken behandeling is een specialisme van Medikliniek Amsterdam. Wij hebben jarenlange ervaring met het behandelen van verschillende soorten van pigmentenvlekken.
Iedereen heeft pigment in zijn huid, ook wel melanine genoemd. Het is een kleurstof die kleur geeft aan onze haren, de iris van ons oog en onze huid. De hoeveelheid melanine in de huid verschilt per huidtype. Hoe donkerder de huid, hoe meer melanine er aanwezig is. Mensen die last hebben van pigmentvlekken vinden dit vaak heel vervelend. Ze kunnen hier heel erg mee zitten. Gelukkig kunt u voor de behandeling van pigmentvlekken terecht bij Medikliniek Amsterdam.

Pigment behandeling voor en na foto’s.
Pigmentvlekken behandeling bij Medikliniek Amsterdam
Allereerst is het belangrijk pigmentvlekken altijd goed in te smeren met een SPF van 30 of hoger. Dit om verergering van de pigmentvlekken te voorkomen. Om de pigmentvlekken vervolgens effectief te kunnen verwijderen, houden wij bij Medikliniek Amsterdam rekening met een aantal factoren: Het soort pigmentvlek (op het gezicht of op het lichaam), de diepte van het pigment, uw huidtype, de plek van de pigmentvlek en uw persoonlijke wensen wat betreft het eindresultaat.
Wij bieden u bij Medikliniek Amsterdam alleen pigmentvlekken behandelingen aan, waarbij wetenschappelijk is bewezen dat ze pigmentvlekken duidelijk verminderen of helemaal laten verdwijnen. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:
- Chemische peelings
- Microneedling
- Producten voor thuisgebruik
Gratis en vrijblijvend consult voor Pigmentvlekken behandeling
Heeft u ook last van pigmentvlekken en wilt u hier ook iets aan laten doen? Wij behandelen bij Medikliniek Amsterdam jaarlijks honderden mensen met zeer goede resultaten. U bent u van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit eerste consult krijgt u een uitgebreide huidanalyse, en bespreekt één van onze ervaren huidtherapeuten uw wensen en verwachtingen met u. Ook krijgt u informatie over onze ervaringen en de kosten van pigmentvlekken behandeling. Zij kan u meteen vertellen of wij aan uw verwachtingen kunnen voldoen.
Alle behandelmogelijkheden worden uitgebreid met u doorgenomen. De huidtherapeut zal u vervolgens een duidelijk advies geven over de meest geschikte pigmentvlekken behandeling voor u. Ook zal zij u duidelijk voorlichten over de verschillende behandeling, de nazorg en de mogelijke risico’s.
Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit. Als je in de zon zit, maakt je huid meer pigment aan zodat je beter beschermt bent. Dat je hier een bruin kleurtje van krijgt, vinden veel mensen een prettige bijkomstigheid. Door bijvoorbeeld hormoonverandering, stress, huidveroudering, na ontstekingen en een langdurige blootstelling aan de zon kan het pigmentaanmaak-proces in onze huid verstoord worden. Hierdoor is er op een bepaalde plek sprake van overproductie van melanine, wat zich uit in een pigmentvlek (ook wel hyperpigmentatie genoemd). Pigmentvlekken kunnen zich oppervlakkig in de bovenste huidlagen bevinden, maar kunnen ook in de diepere huidlagen liggen.
Veelvoorkomende soorten pigmentvlekken
Lentigos – Ouderdomsvlekken
Ouderdomsvlekken zijn veel voorkomende bruine goedaardige verkleuringen van de huid. Deze vorm van pigmentvlekken komen vaak voor bij personen met een lichter huidtype na langdurige blootstelling aan de zon. Als een ouderdomsvlek van grootte of kleur verandert of klachten geeft, raden wij u aan om naar uw huisarts te gaan.
Melasma
Melasma wordt veroorzaakt door een hormonale veranderingen bij vrouwen. Het komt het meeste voor bij zwangere vrouwen, daarom wordt het ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Maar ook vrouwen die de pil of andere hormoonmedicatie slikken kunnen hier last van krijgen. Melasma is een goedaardige verkleuring van de huid en komt voornamelijk voor op de bovenlip, de kin, de jukbeenderen en het voorhoofd.
Post inflammatoire hyperpigmentatie
Deze pigmentvlekken ontstaan vaak na de genezing van bijvoorbeeld wondjes, acne, allergische reacties, infecties van de huid of door eczeem. Op de huid verschijnen dan donkere littekentjes of verkleuringen. Ze zijn onschuldig en in de meeste gevallen verdwijnen deze pigmentvlekken vanzelf weer.