PRP behandeling artrose en pijnverlichting

Bent u op zoek naar effectieve en natuurlijke oplossingen voor de verlichting van lichamelijke klachten? Ontdek de voordelen van Platelet-Rich Plasma (PRP) behandelingen bij Medikliniek in Amsterdam. Wij bieden gespecialiseerde PRP behandelingen voor verschillende aandoeningen, waaronder schouder artrose, heup artrose, knie artrose, hielspoor (fasciitis plantaris), golferselleboog (PRP epicondylitis medialis) en tennisarm (epicondylitis lateralis). Lees verder om meer te weten te komen over hoe PRP kan bijdragen aan uw welzijn. 

PRP artrose knie behandeling

PRP Behandeling Schouder Artrose

Schouder artrose is een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen in het schoudergewricht slijt. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid in de schouder. Onze PRP behandeling voor schouder artrose bevordert het herstel van beschadigd kraakbeen en vermindert ontstekingen, wat kan leiden tot aanzienlijke verlichting van pijn en verbeterde functionaliteit.

 

PRP Behandeling Heup Artrose

Heup artrose is een vorm van slijtage van het kraakbeen in het heupgewricht. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit in de heup. Heup artrose kan dagelijkse activiteiten bemoeilijken. Onze op maat gemaakte PRP behandelingen richten zich op het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van het herstel van het heupgewricht. Ervaar verbeterde mobiliteit en een vermindering van pijnklachten.

PRP Behandeling Knie Artrose

Knie artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in het kniegewricht verslechtert. Dit kan resulteren in pijn, zwelling en beperkte beweging in de knie. Knie artrose kan een uitdaging zijn, maar onze PRP behandelingen zijn ontworpen om het herstelproces te bevorderen. Door de groeifactoren in het PRP te benutten, stimuleren we het herstel van het kniegewricht, verminderen we ontstekingen en verbeteren we de algehele functie.

PRP Behandeling Hielspoor (Fasciitis Plantaris)

Hielspoor, ook bekend als fasciitis plantaris, is een ontsteking van de peesplaat onder de voet die aan het hielbeen is bevestigd. Dit kan intense pijn veroorzaken, vooral bij de eerste stappen na rust. Onze PRP behandeling voor hielspoor richt zich op het verminderen van ontstekingen in de fasciitis plantaris, waardoor pijn wordt verlicht en het herstel wordt versneld.

PRP Behandeling Golferselleboog (PRP Epicondylitis Medialis)

Golferselleboog is een aandoening waarbij de binnenste pezen van de elleboog ontstoken raken door herhaalde belasting. Dit veroorzaakt pijn en gevoeligheid aan de binnenkant van de elleboog, vaak geassocieerd met activiteiten die de pols buigen en de handpalm naar beneden draaien. Golferselleboog kan ernstig ongemak veroorzaken bij dagelijkse activiteiten. Onze PRP behandeling voor golferselleboog bevordert het herstel van de beschadigde pezen en vermindert ontstekingen, wat kan resulteren in verbeterde kracht en functie.

PRP Behandeling Tennisarm (Epicondylitis Lateralis)

Tennisarm, of epicondylitis lateralis, is een aandoening waarbij de buitenste pezen van de elleboog ontstoken raken als gevolg van overbelasting. Dit veroorzaakt pijn en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog, vaak gerelateerd aan activiteiten die herhaalde polsbewegingen vereisen.Tennisarm kan een bron van constante pijn zijn. Onze PRP behandeling richt zich op het versnellen van het genezingsproces in de aangetaste pezen, waardoor pijn wordt verminderd en de functionaliteit van  de arm wordt hersteld.

 

PRP tennisarm golferselleboog

Waarom kiezen voor PRP Behandelingen bij Medikliniek?

 • Persoonlijke zorg: Onze behandelingen worden afgestemd op uw specifieke behoeften en medische geschiedenis.
 • Natuurlijke genezing: PRP maakt gebruik van uw eigen bloedplaatjes om het genezingsproces te stimuleren zonder gebruik te maken van synthetische stoffen.
 • Ervaren behandelaren: Ons team van deskundige medische professionals heeft ruime ervaring in het toepassen van PRP voor diverse aandoeningen.
 • Resultaat gericht: Wij streven naar meetbare verbeteringen in pijnverlichting en functieherstel, zodat u weer kunt genieten van een actieve levensstijl.

Neem vandaag nog contact op met Medikliniek en ontdek hoe onze PRP behandelingen uw leven kunnen veranderen. Uw welzijn staat bij ons centraal

 

 

 

BehandelingTarief
PRP schouder artrose€249,-
PRP heup artrose€249,-
PRP knie artrose€249,-
PRP artrose met hyaluronzuur 1ml€499,-
PRP golferselleboog (epicondylitis medialis)€249,-
PRP hielspoor (fasciitis plantaris)€249,-
PRP tennisarm (epicondylitis lateralis)€249,-

 

 


Veelgestelde Vragen Over PRP Behandeling voor Pijnverlichting

 1. Wat is PRP en hoe werkt het voor pijnverlichting?
 • Antwoord: PRP staat voor Platelet-Rich Plasma. Het is een behandeling waarbij een geconcentreerde dosis bloedplaatjes uit uw eigen bloed wordt gehaald en vervolgens wordt geïnjecteerd op de plaats van letsel of pijn. De groeifactoren in de bloedplaatjes stimuleren het natuurlijke genezingsproces, verminderen ontstekingen en bevorderen weefselherstel.
 1. Voor welke aandoeningen kan PRP worden gebruikt?
 • Antwoord: PRP wordt vaak toegepast bij aandoeningen zoals artrose in de schouder, heup en knie, hielspoor (fasciitis plantaris), golferselleboog (PRP epicondylitis medialis) en tennisarm (epicondylitis lateralis). Het kan ook effectief zijn bij bepaalde pees- en gewrichtsproblemen.
 1. Is PRP een pijnlijke behandeling?
 • Antwoord: De meeste patiënten ervaren minimale ongemakken tijdens de PRP-behandeling. Lokale verdoving wordt vaak gebruikt om het comfort van de patiënt te maximaliseren.
 1. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten begin te zien na een PRP-behandeling?
 • Antwoord: Resultaten variëren, maar veel patiënten melden een geleidelijke verbetering gedurende enkele weken tot maanden na de behandeling. Het exacte tijdsbestek is afhankelijk van de aard en ernst van de aandoening.
 1. Zijn er bijwerkingen verbonden aan PRP-behandelingen?
 • Antwoord: Omdat PRP gebruikmaakt van uw eigen bloedplaatjes, zijn ernstige bijwerkingen zeldzaam. Lokale reacties zoals roodheid, zwelling of lichte pijn kunnen kortdurend optreden na de behandeling.
 1. Hoeveel behandelingen zijn er meestal nodig voor optimale resultaten?
 • Antwoord: Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de aandoening en de individuele respons op PRP. Sommige patiënten ervaren al verbetering na één behandeling, terwijl anderen mogelijk meerdere sessies nodig hebben voor maximale resultaten.
 1. Kan PRP in combinatie worden gebruikt met andere behandelingen?
 • Antwoord: Ja, PRP kan vaak worden gecombineerd met andere behandelingsmodaliteiten, zoals fysiotherapie of medicamenteuze therapie. De PRP voor artrose kan ook worden ondersteund met Hyaluronzuur injecties.
 1. Zijn PRP-behandelingen geschikt voor iedereen?
 • Antwoord: Over het algemeen is PRP veilig, maar niet iedereen komt in aanmerking. Uw medische geschiedenis en de aard van uw aandoening zullen worden geëvalueerd om te bepalen of PRP geschikt is voor u.
 1. Hoe kan ik een afspraak maken voor een PRP-behandeling bij Medikliniek?
 • Antwoord: Neem eenvoudig contact op met Medikliniek via onze website of bel ons. Ons vriendelijke team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en een consultatie in te plannen.
 1. Wordt de PRP behandeling tegen artrose of pijnverlichting vergoed door de zorgverzekeraar?
  Antwoord: U rekent bij ons af en kunt een factuur bij ons aanvragen. Of de behandeling wordt vergoed kunt u het beste vragen aan uw zorgverzekeraar.

Heeft u nog meer vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te helpen op uw weg naar pijnverlichting met PRP-behandelingen.