Wanneer zie je Resultaten na PRP-behandelingen?

Platelet-Rich Plasma (PRP) is een medische procedure die wordt gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van het haar. Een van de meest gestelde vragen over PRP-behandelingen is: “Wanneer zie je resultaten?”

In onze kliniek adviseren we doorgaans een reeks behandelingen om het uiteindelijke resultaat te bereiken, meestal minimaal vier sessies.

Wat kan je verwachten na de PRP behandelingen

  1. Direct na de behandeling: Direct na een PRP-sessie kan er wat zwelling en roodheid optreden op het behandelde gebied, maar dit is meestal mild en verdwijnt binnen enkele uren. 
  2. Na meerdere sessies: Hoewel sommige patiënten verbeteringen kunnen zien na slechts één of twee PRP-sessies, adviseren we meestal een reeks van minimaal vier behandelingen om optimale resultaten te bereiken voor het haar. Tussen elke sessie wordt meestal een pauze van vier tot twaalf weken aanbevolen om het lichaam voldoende tijd te geven om te reageren en nieuwe collageen aan te maken.
  3. Langdurige resultaten: De meest significante en langdurige resultaten van PRP-behandelingen worden meestal gezien na de voltooiing van de aanbevolen reeks behandelingen. Hierna wordt het geadviseerd om de PRP behandeling minimaal 1 maal per jaar bij te houden. 

 

Waarom adviseren we minimaal vier behandelingen?

  1. Opbouw van Resultaten: PRP werkt door de natuurlijke processen van het lichaam te stimuleren, zoals cel vernieuwing. Door meerdere sessies te ondergaan, kan het effect van deze processen worden versterkt, wat resulteert in langdurigere en merkbaardere resultaten.
  2. Individuele Reactie: De reactie van het lichaam op PRP-behandelingen kan variëren van persoon tot persoon. Sommige patiënten hebben mogelijk meer sessies nodig om optimale resultaten te bereiken, afhankelijk van factoren zoals kwaliteit van het haar bij de start, leeftijd en leefstijl.
  3. Langdurige Verbeteringen: Door een reeks behandelingen te ondergaan geven wij het haar een boost waarna slechts 1 maal per jaar een onderhoudsbehandeling nodig is. 

Hoewel sommige vroege resultaten van PRP-behandelingen al na één sessie zichtbaar kunnen zijn, adviseren we doorgaans een reeks van minimaal vier behandelingen om optimale en langdurige resultaten te bereiken. Deze benadering stelt het lichaam in staat om te reageren en te profiteren van de stimulerende effecten van PRP op de huid en het haar. Voor het beste advies over PRP-behandelingen en de verwachte resultaten, is het altijd het beste om onze gekwalificeerde arts Kara raad te plegen.